20. kevät

Täytin maanantaina 20 vuotta.

Tuon lauseen jälkeen päässä löi tyhjää. Paljonko haluan kertoa siitä, että millaisia tunteita ja ajatuksia se herättää? Rehellisesti sanoen, elän murrosvaiheessa. (lue: ahdistaa.) Koulu loppuu muutaman kuukauden päästä, ja sen jälkeen ei ole mitään suunnitelmia. Kokoajan joku kyselee tulevaisuuden suunnitelmien perään. Ajatus ahdistaa, koska en tiedä yhtään mitä haluaisin tehdä. Kun katson ympärilleni, tuntuu että muiden ihmisten asiat ovat niin hanskassa verrattuna omiini. Yhdellä rakkaimmista ystävistäni on pieni poika, ja katson vierestä, miten hyvä äiti hän on. Toinen tekee jatkuvasti töitä, ja uskaltaa ottaa riskejä. Kolmas elää hetkessä, nauttien elämästään. Ja minä ahdistun. 

Miksei 20-vuotias osaa olla armollinen itselleen? Miksi pitää tietää heti tässä ja nyt, mitä aikoo tehdä loppuelämänsä?

Töissä on mennyt tosi kivasti. On syntynyt luottamus omaan osaamiseen, ja siihen että pärjää. Vaikka olen joutunut laittaa itseäni mukavuuden rajojeni ulkopuolelleni, olen silti selvinnyt. Olen tosi kiitollinen, kun kuulen suhteellisen usein (jopa), että selviän mistä vain. Tuntuu, että selviäminen on minussa sisäänrakennettuna. Ainoa vaihtoehto. Ei saa luovuttaa. Selviän, taikka en, olen silti aivan liian kriittinen ja ankara itseäni kohtaan. Siitä on muodostunut ongelma. Itsensä laiminlyönti, itsensä satuttaminen. 

Haluaisin kehittyä itsestään parantuvaksi systeemiksi. Sellaiseksi joka armahtaa omat virheet, ja kehuu kun tekee jotain oikein. Liian harvoin huomaa vain ne virheet.

”If you get tired, learn to rest, not to quit.”


Aiheeseen liittyvänä, tai liittymättömänä, muistakaa ihmissuhde-huollon lisäksi myös itsenne huolto. Se on tärkeämpää kuin mikään muu. Hyvää kevättä kaikille.

kakka

-Eveliina

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s