Aikuinen lapsi

Pohdin tänä aamuna aikuisuutta. Katsoin itseäni ulkopuolelta, silmästä silmään. Tajusin, että olen pikku hiljaa astumassa aikuisuuteen. Niin kuin varmasti kaikki, myös minäkin ajattelin aikoinani, että joskus ollessani 20-vuotias olisin täysin aikuinen. Ikään kuin aikuisuus vaan tulisi aalloin lailla ja veisi mukanaan. Todellisuus iski päin kasvoja.

Se on tosi pelottavaa huomata, kun pikku hiljaa alkaa muistuttaa aikuista. Tajusin muutamia viikkoja sitten, että nuorin ystäväni on samanikäinen kuin minä, loput on vanhempia. Jokainen heistä asuu omillaan. Keskustelen vähän kuin aikuiset, ja tulen toimeen heidän kanssaan. Heitä vilisee silmieni edessä, ja alan pikku hiljaa imeä heistä vaikutteita. Tästä on vaikeata kirjoittaa ylipäätään mitään järkevää, koska olen mielestäni vielä täysin lapsi. En ehkä ihan 100% täysi, mutta kuitenkin. Se on hassua ajatella miten minä (joka edelleen tuntee syyllisyyttä ostaessaan K-18 tuotteita) huolehdin itsestäni sekä omasta taloudestani täysin itsenäisesti.

Poikaystävä muutti omilleen elokuun alussa. Olen itse asunut omillani jo kohta 2 vuotta, joten oli tavallaan helppoa antaa neuvoja jotta hän pääsee vauhtiin. (Kuulostipa tyhmältä.) Joka tapauksessa. Melkein 2 vuotta. Miettikää, jos nyt vasta tunnen olevani edes hieman aikuinen, niin mikä oli tilanne 2 vuotta sitten. Pärjäsin kuitenkin mielestäni ihan hyvin, ollakseni 17-vuotias. Silloin tarvitsin jonkun verran äidiltä apua.

Haluaisin kovasti tietää, miltä aikuisuus tuntuu. Miltä tuntuu kun tajuaa olevansa täysin valmis. Vai onko kukaan koskaan täysin valmis? Onko raja niin piilevä ettei sitä välttämättä huomaa koskaan?

Uskon vahvasti ihmisen kasvavan hetki hetkeltä. Mutta kun katson taakseni, huomaan isoja muutoksia tapahtuneen niin lyhyen ajan sisään. 5 vuotta tästä taaksepäin, olin esiteini. Nyt seison omilla jaloillani, ja huolehdin itsestäni.

Se on pelottavaa.
Aika hullua.


”When we were children, we used to think that when we were grown-up we would no longer be vulnerable. But to grow up is to accept vulnerability. To be alive is to be vulnerable.”

kakka
KUVAT: Tumblr

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s