Työssäoppiminen MF-Mainos

MF-Mainos on messu- ja somistusalan yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa autoteippauksista verkkosivuihin.

Sain työharjoittelupaikkani siis kummitätini miehen Juhan kautta. Juha on ollut keväästä asti MF-Mainoksella AD:na/projektijohtajana. Oli huojentavaa, kun oli ainakin yksi tuttu.

Minun ensimmäinen viikkoni 12.9. alkaen MF-Mainoksella on purkissa. On ollut tosi sekavia ja erilaisia fiiliksiä koko harjoittelun suhteen. Toisaalta on pelottanut se, kun osaamisessani on vielä huomattavia puutteita.. Toisaalta olen ollut tosi innoissani oppimaan uutta. On myös nolottanut todeta, ettei osaa jotain tiettyjä olennaisia asioita. En tiedä syyttääkkö koulua opetuksen puutteesta, vaiko itseäni. Joka tapauksessa, kaikesta oppii.


Ensimmäinen päivä meni tulevaan projektiin tutustuessa, ja mun läppäriä manatessa. Oli tarkoituksena, että saisin ohjelmat (mm. Photoshop, Illustrator) Juhan lisenssillä harjoittelun ajaksi. Läppärini ei kuitenkaan päivityksien takia suostunut yhteistyöhön. Suunnittelin layoutteja paperille, ja seuraavana päivänä Juha otti oman iMacinsa toimistolle mukaan. Pääsin työn touhuun. Ja teen siis töitä pääasiassa täällä MF-Mainoksen toimistolla, mutta etätyömahdollisuuskin on.

Tehtävänä oli suunnitellu Työtehoseuralle uudet verkkosivut. Tehtävä oli suhteellisen laaja minulle, koska en ole tehnyt vastaavanlaisia ennen. Typografian ja muun sommittelun kertaus oli paikallaan, ja kiitos Juhan, sain hänen vanhoja opiskelumateriaaleja luettavaksi. Siitä viisastuneena sain yhden onnistuneen layoutin lähetettyä asiakkaalle.
Pyörittelin sitä 4 päivää, mikä on siis suhteellisen kauan.


Kirjoitin viime viikolla myös MF-Mainokseen blogiin sisältöpostausta autoteippauksista.
Torstaina 22.9.2016 järjestetään Alihankinta 2016 messut Tampereen Pirkkahallissa.
Käynnissä on ollut kova työntouhu messuosaston valmisteluissa, ja olen päässyt tutustumaan rakenteiden tekemiseen ja kuvien tulostamiseen. Valokuvasin ja dokumentoin messujen valmisteluja, ja kuvia tullaan hyödyntämään MF-mainoksen omilla sivuilla.

Miten oon viihtynyt? Ensimmäisenä viikkona minua jännitti tosi paljon, että mitähän tästä tulee. Jos olen täysin rehellinen. Lähinnä se, että onko musta enemmän vaivaa kuin hyötyä. Nyt kuitenkin, kun toinen viikko käynnistyi, tilanne on toinen. On tosi kivaa tulla töihin, ja päivät menee nopeasti. Työpaikalla on hyvä ja luja yhteishenki, ja läppä lentää.

Voin sanoa, että oikeasti kannattaa mennä pelkoja päin. Vaikka pelottaa, ettei osaa, ja vaikka ei tosiaankaan osaisi, niin silti. Tehdessä oppii. Olen todella kiitollinen työpanoksesta, jonka avulla opin itse lisää. Muistakaa myös sanoa, jos teistä tuntuu ettette saa tarpeeksi ohjausta. Siinä sähellyksessä hukkaa vain omaa – sekä työohjaajan aikaa. Tärkeintähän on, että kumpikin osapuoli hyötyy työssäoppimisjaksosta mahdollisimman paljon. Minun kannaltani tavoitteeni on oppia työn kautta.

Kiitos,

Eveliina

kakka
KUVAT: MF-Mainos / Eveliina Autio

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s