Kasvissyönnin taikaa

Mä oon itse ollut kasvissyöjä joulukuusta 2015 asti. Usein multa kysytään aina, että miten oon päätynyt tähän ja miksi olen kasvissyöjä? Voin taata että omaan samoja ajatuksia, mitä moni kasvisruokavalioinen. En silti halua tuomita ketään, en koe että se olisi mun tehtävä täällä. Ensinnäkin mua todella paljon tympii ihmiset jotka saarnaavat tästä.

Joskus 2014 tienoilla kun aloitin nykyisen koulun, mun luokalla oli muutama tyttö jotka puhuivat eläinoikeuksien puolesta. Tunsin aina itseni tosi tyhmäksi, kun en tiennyt tarpeeksi tästä aiheesta puhuakseni siitä. Kuuntelin aina mielenkiinnosta juttuja, joita he kertoivat. Jossakin vaiheessa kuitenkin keskustelu kääntyi siihen, miksi minä en ole kasvissyöjä. Tunsin huonoa omatuntoa, ja tuntui että mua tuomittiin. Mutta ei, en siltikään ryhtynyt kasvissyöjäksi juuri silloin, vaikka musta pahalta se tuntuikin.

Sulattelin asiaa yli vuoden. Mua pelotti kasvissyönti. Se oli iso mörkö. Mulle kasvissyönti tarkoitti katkeroitunutta asennetta, ja kuivien nahjistuneiden juureksien syöntiä. Mä olin lähes varma etten koskaan tulisi enää syömään hyvää ruokaa, jos sille tielle ryhtyisin. Ajattelin, että ilman lihaa mulla olisi varmasti jatkuvasti nälkä. Tiesin kuitenkin ettei liha ole ruokavaliossa se nälän poissa pitävä aines. Pelko silti vei minulta kaiken.

Joulukuu 2015. Olin asunut 11kk omillani, kun tajusin yhden asian. Minulla ei ollut enää varaa ostaa lihatuotteita. Ne olivat niin kalliita. Olin ollut jonkin aikaa ostamatta omaan talouteeni lihatuotteita, kun päätin että nyt voisin oikeasti repäistä ja kokeilla miltä tuntuu olla ilman lihaa kokonaan. Tottakai, niin kuin varmasti moni muukin aloitteleva kasvissyöjä, tein mäkin sen virheen että söin liian yksipuolisesti. Valittelin nälkää, ja luulin sokeasti sen johtuvan siitä, etten ole syönyt lihaa. Mulla kesti todella kauan tottua mun uuteen kasvisruokavalioon. Syy siihen miksi aloitin kasvissyönnin on mun terveys. Aloitin kasvissyönnin nimittäin itseni takia, en eläimien. Halusin itse voida paremmin. Nyt -7,5kg kevyempänä voin kiittää itseäni että pysyin vahvana.

Korostan, etten halua tuomita ketään nyt. Mutta eikö kenenkään muun mielestä ole hassua, että eläimiä tapetaan vaan sen takia että ihmisillä nyt sattuu olemaan tottumuksia? Musta se on tosi outoa.
Mua ehkä sen takia välillä kuvottaa olla ihminen. Miettii kuitenkin että olen itsekkin joskus pelännyt kasvisruokavalioon siirtymistä samoista syistä. Mutta se on ihan ok.
Mun mielestä jokaisen pitää tehdä omat valintansa. Mulle on monesti sanottu, etten mä voi lopettaa lihatuotantoja pelkästään yksin. Mä kyllä tiedän, etten minä yksilönä voi sitä yksistään tehdä. Mutta jos tuolla logiikalla ajattelisi kaiken, miksi ihmiset vaikka äänestää presidentin vaaleissakaan? Yksilöt muodostavat ison yhteisön. 

Mun mielestä tästä asiasta on turha saarnata. Tuomitsemisella ja saarnaamisella saavutetaan vain yksi asia; paha mieli nimittäin. Ihminen on kuitenkin itsekäs olento, se ajattelee omaa parastaan. Siksi huonon omantunnon kautta on turha pyrkiä vaikuttamaan heidän mielipiteisiinsä. Jokaisen pitäisi ryhtyä siihen omasta tahdostaan, oli syy sitten mikä tahansa.
Vielä loppuun voin sanoa, että kasvisruokavalio ei siis automaattisesti tarkoita terveellisyyttä tai laihtumista. Ensimmäisenä kuukautena, lihosin kilon. Siitä alkoikin mun elämäntapa remontti. Mutta kasvisruokavalio on ollut isossa osassa mun hyvinvointia. Mä voin tosi hyvin.

kakka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s